petak, 13. listopada 2017.

Turske pogačice sa mljevenim mesom


Potrebno:
Tijesto
 600 g brašna
 40 g svježeg kvasca
 300 ml mlijeka
 50 ml ulja
 so
Fil
 350 g mljevenog  mesa
 1 glavica crnog luka
 1 svježa paprika
 1 paradajz
 peršun
 so
 vegeta
 paprika
 biber
 50 ml ulja
Priprema:
Rastopite kvasac u malo mlijeka. Dodajte u preostalo , pogrijano, toplo mlijeko. Zamijesite tijesto sa svim sastojcima. Mjesite dok ne dobije srednju mekoću, po potrebi dodajte još malo brašna. Ostavite da stane 1 sat da se tijesto digne .
Za fil, sitno izsjeckajte luk, papriku i paradajz i dodajte u mljeveno meso. Dodajte začine i mjesite smjesu  2 min. Od tijesta napravite 12 kolačića. 
Svaki kolačić pobrašnite malo i razvaljajte valjkom na velicine jedne prosječne pizze. Stavljajte po jednu supenu kašiku fila preko pola tijesta.
 Preklopite sa drugom polovinom i zavrnite malo krajeve.
U vecoj tavi rastopite malo putera sa malo ulja. Pržite po 2 pogace u tavi sa obje strane. Ostavite na kuhinjski papir, da upiju malo masnoću.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar