Potrebno:
Tijesto
600 g brašna
40 g svježeg kvasca
300 ml mlijeka
50 ml ulja
so
40 g svježeg kvasca
300 ml mlijeka
50 ml ulja
so
Fil
350 g mljevenog mesa
1 glavica crnog luka
1 svježa paprika
1 paradajz
peršun
so
vegeta
paprika
biber
50 ml ulja
1 glavica crnog luka
1 svježa paprika
1 paradajz
peršun
so
vegeta
paprika
biber
50 ml ulja
Priprema:
Rastopite kvasac u malo mlijeka. Dodajte u preostalo , pogrijano, toplo mlijeko. Zamijesite tijesto sa svim sastojcima. Mjesite dok ne dobije srednju mekoću, po potrebi dodajte još malo brašna. Ostavite da stane 1 sat da se tijesto digne .
Za fil, sitno izsjeckajte luk, papriku i paradajz i dodajte u mljeveno meso. Dodajte začine i mjesite smjesu 2 min. Od tijesta napravite 12 kolačića.
Svaki kolačić pobrašnite malo i razvaljajte valjkom na velicine jedne prosječne pizze. Stavljajte po jednu supenu kašiku fila preko pola tijesta.
Preklopite sa drugom polovinom i zavrnite malo krajeve.
U vecoj tavi rastopite malo putera sa malo ulja. Pržite po 2 pogace u tavi sa obje strane. Ostavite na kuhinjski papir, da upiju malo masnoću.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar