Potrebno
Za smjesu :
10 kom jaja
10 kasika secera
10 kasika brasna
10 kasika griza
1kom praska za pecivo
1 kom vanilina secera
10 kasika secera
10 kasika brasna
10 kasika griza
1kom praska za pecivo
1 kom vanilina secera
Za vagdu:
800 ml vode
800 gr secera
limun isecen na kriske
1 kom vanilin secera
800 gr secera
limun isecen na kriske
1 kom vanilin secera
Priprema:
Jaja.secer i vanilin secer dobro umutiti mikserom dok jaja ne postanu penasta ( ne treba odvajati žumanca od belanaca ) polako dodavati brasno pomesano sa grizom i pecivom, lagano izmesati pa istresti u podmazan pleh (podmazan uljem i brasnom) pa peci oko 30 min na 200 stepeni..
Ostaviti da se testo potpuno ohladi pa ga preliti sa mlakim serbetom ( nikako vrelim ) pa neka otstoji malo na sobnoj tempereturi zatim prebaciti u frizider da se dobro ohladi pa uzivajte u ukusu..!!
Vagda
Vodu i secer izmesati pa pustiti da se kuva 30 min, zatim umesati vanilin secer i kriske od pola limuna
pustiti da se ohladi pa mlaku agdu naliti preko hladnoga testa..
pustiti da se ohladi pa mlaku agdu naliti preko hladnoga testa..
Po zelji ukrasiti kokosom …!!
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar