petak, 6. listopada 2017.

Stari dobri recept za Griz kolač koji se topi u ustima


Potrebno
Za smjesu :

10 kom jaja
10 kasika secera
10 kasika brasna
10 kasika griza
1kom praska za pecivo
1 kom vanilina secera

Za  vagdu:

800 ml vode
800 gr secera
limun isecen na kriske
1 kom vanilin secera

Priprema:

Jaja.secer i vanilin secer dobro umutiti mikserom dok jaja ne postanu penasta ( ne treba odvajati žumanca od belanaca ) polako dodavati brasno pomesano sa grizom i pecivom, lagano izmesati pa istresti u podmazan pleh (podmazan uljem i brasnom) pa peci oko 30 min na 200 stepeni..
Ostaviti da se testo potpuno ohladi pa ga preliti sa mlakim serbetom ( nikako vrelim ) pa neka otstoji malo na sobnoj tempereturi zatim prebaciti u frizider da se dobro ohladi pa uzivajte u ukusu..!!
Vagda 
Vodu i secer izmesati pa pustiti da se kuva 30 min, zatim umesati vanilin secer i kriske od pola limuna
pustiti da se ohladi pa mlaku agdu naliti preko hladnoga testa..
Po zelji ukrasiti   kokosom …!!
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar