Potrebno:
za prhke kore:
250 g. maslaca
4 zumanjka
140 g. secera
1/2 kg. brasna
1 prasak za pecivo
4 zumanjka
140 g. secera
1/2 kg. brasna
1 prasak za pecivo
punjenje:
4 bjelanjka
200 g. secera
1 vanilija secer
100 g. mljevenih oraha
100 g. kokosa
3 kas. pune marmelade od marelica
200 g. secera
1 vanilija secer
100 g. mljevenih oraha
100 g. kokosa
3 kas. pune marmelade od marelica
Priprema:
Za kore:
Pjenasto izmiksati zumanjke, secer i maslac.
Dodati brasno promjesano s praskom za pecivo, jos mutiti s nastavcima za tijesto dok se ne dobiju ovkve mrvice kao na sliki.
Zatim rukama oblikovati jednu kuglu tijesta koju podijelimo u 2 dijela.
Jednu polovicu tijesta razvaljati velicini lima u kojem ce mo peci, 28×32.
Ja valjam izmedu dvije prozirne folije, tako mi je lakse i brze ide. A i lakse se prenese u lim.
Lim prije nego nanesemo tijesto prekrijemo papirom za pecenje, stavimo koru pa odlijepiti prozirnu foliju.
Sada tijesto premazati marmeladom od marelica.
Bjelanjke prvo izmiksati u cvrst saum, postepeno dodati secer s vanilija secerom.
Zatim orahe i kokos,
Punjene istresti preko kore, lijepo poravnati.
Preko punjenja, izribati drugi dio tijesta na krupnu ribez, staviti peci na 180 stupnjeva, oko 30 minuta.
Kada lijepo blago porumeni gotovo je.
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar