petak, 27. listopada 2017.

Savršenstvo koje će vas oduševiti svoijim ukusom- Torta Bijeli Anđeo


Potrebno:
1 pakovanje rozen kora
1 l mleka
120 gr pudinga sa ukusom vanile ( 3 žumanca,
 6 kašika gustina i malo ekstrakta od vanile )
8 kašika kristal šećera
250 gr margarina ili maslaca
100 gr šećera u prahu
100 gr bele čokolade
200 gr mlijeka u prahu
500 ml slatke pavlake 
180 gr kisele pavlake
200-300 przenih lješnka 

Priprema :
Puding, šećer i oko 200 ml mlijeka razmutiti da nema grudvica.
Ostatak mleka staviti da provri.
Kada mlijeko provri zakuvati umućen puding i mešati dok se ne zgusne.
Skloniti sa vatre, dodati belu čokoladu i mešati da se otopi i sjedini sa pudingom.
Prekriti folijom i ostaviti da se ohladi.
Margarin sobne temperature umutiti sa šećerom u prahu, pa dodati mleko u prahu i sve opet zajedno umutiti.
Pošto se pudig ohladio malo ga izmiksati  mikserom, pa ga dodati u prethodno umućen margarin sa šećerom u prahu i mlekom  u prahu.
Sve umutiti mikserom, da se obije glatka  krema.
Umutiti slatku pavlaku ali da ne bude pretvrda ( ili šlag ) pa dodati kiselu pavlaku i sjediniti.
Ukoliko vam se desi da je pavlaka nešto čvršće umućena slobodno dodajte mleka i opet umutite ( kratko ), jer ako je tvrda neće se razmazivati preko fila.
Uzmite malo fila i lopaticom povucite nekoliko kratkih linija na koje ćete zalepiti prvu koru.
Ovo radimo da nam se prva kora, a kasnije i cela torta ne bi “šetali” po tacni.
Rozen kore su tanke i lako lomljive pa pažljivo sa njima.
Nanesite otprilike 3 pune kašike fila, razmažite pa pospite pečenim mlevenim lešnicima.
Preko njih staviti sloj slatke pavlake, opet otprilike 3 pune kašike.
Slagati tako do kraja, kora, fil, lešnici, slatka pavlaka.
Ukoliko kod prve kore primetite da neće da vam se slatka pavlaka razmazuje preko lešnika, njih možete posuti pošto namažete slatku pavlaku preko vanila fila. Takodje lešnike možete i umešati u vanila fil.
Na kraju sa ostatkom fila ( trebalo bi da vam malo preostane, ima ga dovoljno ) premažite celu tortu, ostavite da se malo prohladi pa je onda dekorišite po želji.
Vaša torta beli anđeo je gotova.
Do služenja može da stoji u frižideru, ukusnija je hladna.

Prijatno.

Nema komentara:

Objavi komentar