Potrebno za 4 kore:
10 bjelanjaka
15 kašika šećera
4 kašike brašna
100 gr neskvika
200 gr mljevenih oraha
Krem:
500 ml mlijeka
10 kašika šećera
10 žumanjaka
4 kašike brašna
vanilija po želji
200 gr maslaca ili margarina
Glazura:
150 gr crne čokolade
6 kašika ulja
2 kašike mlijeka
Odozgo pospip mljeveni orasi
Priprema:
Umutiti po 5 bjelanaca sa 5 kašika šećera da se dobije jaka pjena.
Dodati 50 gr neskvika, 100 gr mljevenih oraha i 2 kašike brašna.
Sve lagano sjediniti i istresti u obložen veliki pleh od rerne i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Kada stavite koru da pečete smanjiti na 180.
Peći izmedju 15 – 20 minuta.
Videćete da je korica gotova kada ivice počnu da se stežu i budu tvrde, tu pazite da ne preterate pa cela kora bude tvrda.
Možete mutiti i sve odjednom sastojke za koru pa podeliti na 2 dela.
Pečena oba biskvita ohladiti i preseći po dužini ili širini, da se dobiju po dve manje kore i tako dobijete 4 korice veličine pola velike tepsije.
Umutiti mlijeko, šećer, žumanca, vaniliju i brašno i staviti na laganu vatru da se kuha.
Uz stalno mešanje skuvati fil i ostaviti da se ohladi.
Kada se ohladi i bude mlako staviti u frižider na pola sata da se dodatno ohladi i stegne.
Umutiti margarin sobne temperature pa mu dodati ohladjen krem i umutiti.
Izmedju korica naneti fil, na svaku koru po 1/3 fila, na gornju se ne maže.
Ako vam je lakše namažite svaku koricu posebno i onda ih naslažite jednu na drugu, da vam na svakoj bude jednako fila, kako god da vam je lakše.
Otopiti na pari čokoladu sa uljem i mlekom pa premazati kolač.
Ne morate paziti da bude savršena jer pospete orasima pa se to nista ne vidi.
Ostavite par sati da odstoji pa poslužite.
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar