Potrebno
Za kore:
8 jaja
200 g šećera
4 kašike brašna
40 g kakaoa
1 prašak za pecivo
1 kašika soka od limuna
Za fil I:
1 kg breskvi
7 dl vode
6 kašika šećera
5 kašika gustina
Za fil II:
1l slatke pavlake
Priprema:
U posudi za mešanje umutiti belanca sa 100 g šećera. Posebno umutiti žumanca sa 100 g šećera pa dodati sneg od belanaca i lagano promešati varjačom.
Zatim dodati brašno, sok od limuna, kakao i prašak za pecivo pa promešati. Tepsiju obložiti folijom i ispeći 2 kore. Pečene kore prepoloviti.
Breskve oguliti i iseći na komadiće pa staviti u odgovarajuću posudu. Dodati 6 kašika šećera i 7 dl vode pa kuvati 15 min. Odvojiti 3 dl soka u kojem se kuvaju breskve sa strane
Gustin razmutiti sa 1 dl vode i sipati u breskve i kuvati dok se ne zgusne.
Ostaviti da se potpuno ohladi (fil I).
U posudi za mešanje umutiti slatku pavlaku (fil II).
Kore poprskati sokom od breskve.
Tortu filovati sledećim redosledom: kora, fil I, fil II, kora, fil I, fil II, kora, fil I, fil II, kora, fil II.premazati cijelu tortu .
Ukrasite tortu po želji .
Ostaviti tortu u frižider da se ohladi bar 2 sata .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar