Potrebno:
1 l vrhnje za šlag
6 kom jaje
150 g badem, oljušteni suhi
150 g šećer, u prahu
100 g šećer, kristal
10 g vanilin šećer
Priprema:
Bademe kratko pržite u tavi sa šećerom da se postupno rastope, a šećer aromatizira. Pržene bademe i ostatak šećera premjestite u blender ili mlinac te ih usitnite.
Nekoliko komada istucite kuhinjskim batom kako bi ostali nešto veći komadići.Na pari miksajte 2cijela jaja, 4 žumanjka i vanilin šećer. Miješajte sve dok ne dobijete finu kremastu smjesu.
Vrhnje istucite u čvrsti šlag.
U kremu umiješajte sitnije i krupnije usitnjene bademe. Promiješajte da badem dođe do svih dijelova kreme. Pažljivo umiješajte i tučeno vrhnje.
Sve izlijte u željeni kalup obložen folijom te stavite u zamrzivač. Kada se posve ohladi, izvadite, uklonite foliju i režite na kocke .
Ukrasite i aromatizirajte listićima kadulje. Semifredo po želji prelijte medom ili čokoladnim preljevom, a umjesto badema možete koristiti lješnjake.
Vjerujem da cete uživati u ovoj poslastici .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar