srijeda, 25. listopada 2017.

Domaće karamele


Potrebno:
250 g smeđeg šećera
330 g belog šećera
220 g putera
200 ml kukuruznog sirupa, meda ili šerbeta u razmeri šećer:voda=2:1
250 g slatke pavlake
130 ml punomasnog mleka
2 kašičice ekstrakta vanile

Priprema :

 Smeđi  i bijeli šećer stavite u šerpu da se istopi i u to dodajte maslac, kukuruzni sirup, slatku pavlaku, mleko i vanilu.
 Kuvati na ringli, na srednjoj jačini da vam ne pokipi stalno  mešajući da ne zagori .
Da li je dovoljno kuvano isprobaćete tako što ćete staviti malu količinu sirupa u hladnu vodu.
 Ako se formira kruta lopta, znači da je gotovo.
 Razlijte masu u pleh, ostavite da se skroz ohladi i oštrim nožem isecite na željene kockice  .
Ove karamel kockice možete služiti uz kafu  umjesto  šećera.
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar