Potrebno :
3 jaja
3 kašike šećera
4 kašika brašna
3 kašike ulja
1/2 praška za pecivo
Krem unutra:
2 jaja
3 kašike šećera
100 gr čokolade
60 gr margarina
60 gr šećera u prahu
Krem za umakanje :
100 ml mleka
60 gr margarina
100 gr čokolade
2 kašike šećera
100 gr kokosa
Priprema:
Uključiti rernu na 180 stepeni.
Umutiti bjelanca pa dodati šećer i opet umutiti.
zatim dodati žumanca, ulje u mlazu, sve uz miksiranje.
Kada se sjedinilo dodati brašno i prašak za pecivo i sve varjačom ili lopaticom umutiti.
Obložiti veliki pleh od rerne i istresti smesu i staviti da se peče oko 15 minuta, zavisno od rerne.
Dok se kora peče na pari umutiti jaja sa šećerom i mutiti 10 minuta od momenta kada stavite šerpu.
Trebalo bi da je tečnije ali da je penasto po malo.
Skloniti i dodati izlomljenu čokoladu, miješati dok se ne otopi i ostaviti da se ohladi.Umutiti margarin sa šećerom u prahu pa im dodati ohladjen fil i sve umutiti.
Izvaditi koru iz rerne, skinuti sa papira i videti da li je savitljiva.
Ako jeste ništa ne dirajte. Ako vam je malo čvršća onda pokvasite krpu, ne da bude vlažna nego mokra, ali da ne curi voda sa nje i preklopite koru pa neka se tako hladi, onda će otpustiti i biće savitljiva.
Kada se kora ohladila premažite je sa filom od jaja i čokolade.
Isecite je zatim u trake od 4 – 5 cm i uvijte jedan kraj, napravite krug, pa odsecite. Tu gde ste odsekli opet malo uvijte, pa opet odsecite.
Od jedne trake se dobije 3 rolnice .
Tako dobijene trakice umakati u kremu (otopljeni margarin ,čokoladu mlijeko i šecer ) pa u kokos .Kad se ohladi poslužiti.
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar