srijeda, 18. listopada 2017.

Rižine kuglice sa svježim sirom


Potrebno:
 50 g maslaca
 80 g luka
 200 g riže
 prstohvat šafrana
 500 ml vode
 1 kašika Vegete
 50 g naribanog parmezana
 200 g svježega kravljeg sira
 1 žlica svježe narezanog bosiljka
 80 g brašna
 1 jaje
 ulje za prženje
Priprema:
Na maslacu kratko propecite nasjeckani luk, dodajte rižu pa sve zajedno pirjajte još oko minutu.
Dodajte šafran, vruću vodu, Vegetu  i pirjajte oko 5 minuta.
Posudu s rižom maknite s vatre, dodajte naribani parmezan, dobro ocijeđen svježi sir i bosiljak pa promiješajte i ohladite.
Ostavite pokriveno oko 2 sata.
Izmiješajte 50 g brašna i jaje pa dodajte pripremljenoj smjesi i od nje oblikujte kuglice.
Uvaljajte ih u preostalo brašno i pržite u duboku ulju oko 5 minuta.
Pržene kuglice stavite na upijajući papir kako bi upio suvišnu masnoću.
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar