Potrebno :
Kora
6 bjelanjaka
20 dag šećera
15 dag kokosa
10 dag brašna
pola praška za pecivo
Krema
20 dag šećera
15 dag kokosa
10 dag brašna
pola praška za pecivo
Krema
6 žumanjaka
2 žlice šećera
2 vrećice (2 dag) vanilin šećera
5 kašika oštrog brašna
5 dl mlijeka
20 dag maslaca
2 žlice šećera
2 vrećice (2 dag) vanilin šećera
5 kašika oštrog brašna
5 dl mlijeka
20 dag maslaca
Za posipanje
5 dag kokosa
Priprema:
Namažite lim za pečenje (ja koristim 24×30) i posipajte ga brašnom
Upalite pećnicu na 170°C
Za tijesto istucite čvrsti snijeg, dodajte šećer, dobro izmiješajte pa dodate kokos i zatim brašno pomiješano s praškom za pecivo.
Ulijte smjesu u lim i pecite oko 35 minuta
Za kremu dobro istucite žumanjke, dodajte obje vrste šećera, brašno i nekoliko žlica hladnog mlijeka oduzetih od pola litre.
Zakuhajte preostalo mlijeko te polako uz miješanje sipajte smjesu sa žumanjcima (kao kad kuhate puding), pa kad se krema stisne sklonite sa ringle .
Maslac dobro istucite tako da postane bijel i kremast.
Umiješajte ga u skoro hladnu kremu.
Kremu premažite preko kore i posipajte kokosom.
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar