Potrebno :
Petit keks za podlogu
1 litar mlijeka
3 žumanca
200 g griza
150 g šećera
2 kesice bourbon vanilin šećera
250 g puter
200 ml slatke pavlake
3 žumanca
200 g griza
150 g šećera
2 kesice bourbon vanilin šećera
250 g puter
200 ml slatke pavlake
Priprema:
Dobro umutiti žumanca , šećer i vanilin šećer kad je umumućeno jaje dodati griz i malo mlijeka.
Ostatak mlijeka staviti da kuha pa kad prokuha uz miješanje dodati masu i kuhati na laganoj vatri dok se ne zgusne.
Nakon što se malo prohladi, mikserom umutiti puter sobne temperature.
Petit keks posložiti u pleh pa na njega istresti fil dok je još topao.
Kada se skroz ohladi premazati umućenim šlagom .
Po želji možete ukrasiti čokoladnim mrvicama ili rendanom čokoladom a i nemorate .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar