Potrebno za dvije osobe:
100 gr paradajza
100 gr krastavca
100gr kupusa
100gr paprike crvene ,zelene ,žute
250gr pilećeg belog mesa ( može i više, po želji )
ulje za prženje
neutralna pavlaka za kuvanje(ili neki umak koi volite )
so i biber po ukusu
začin chili
kore za tortilju
Priprema:
Pileće belo meso iseći u trakice.
Zagrejati malo ulja u gril tavi pa staviti meso da se isprži sa svih strana. Pred kraj začiniti.
Iseckati krastavce na kolutove, narendati kupus i iseckati paradajz i papriku na trakice i, pa posloliti.
Koru tortilje kratko prodgrijati u tavi sto smo pekli meso .
Na tortilju staviti salatu ,pa meso i sve preliti sa neutralnom pavlakom i uviti tortilju.
Po želji mozete dodati i list zelene salate .
Najbolje je kad je sve tolo. I tortilje i meso.
Savjenu tortilju najbolje je do pola umotati aluminijumsku foliju da nebi curilo dok jedemo .
Tortilje se jedu kao hamburger iz ruke.
Napomena : Ako pravite za više osoba dozu povrća i mesa povećajte za svaku osobu.
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar