subota, 14. listopada 2017.

Punjene tortilje sa piletinom i povrćem


Potrebno  za dvije  osobe:

100 gr  paradajza
100 gr  krastavca
100gr  kupusa
100gr paprike crvene ,zelene ,žute 
250gr pilećeg belog mesa ( može i više, po želji )
ulje za prženje
neutralna pavlaka za kuvanje(ili neki umak koi volite )
so i biber po ukusu
začin chili
kore za tortilju 
Priprema:

Pileće belo meso iseći u trakice.
Zagrejati malo ulja u gril tavi   pa staviti   meso da se isprži sa svih strana. Pred kraj začiniti.
Iseckati krastavce na kolutove, narendati kupus i iseckati paradajz  i papriku na trakice i, pa posloliti.
Koru tortilje kratko prodgrijati u tavi sto smo pekli meso .
Na tortilju staviti salatu ,pa meso i sve preliti sa neutralnom pavlakom i uviti tortilju.
Po želji mozete dodati i list zelene salate .
Najbolje je kad je sve tolo. I tortilje i meso.
Savjenu tortilju najbolje je do pola umotati  aluminijumsku foliju da nebi curilo dok jedemo .
Tortilje se jedu kao hamburger  iz ruke.


Napomena : Ako pravite za više osoba dozu povrća i mesa povećajte za svaku osobu.

Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar