subota, 14. listopada 2017.

Fenomenalne "Lješnjak napolitana loptice "


Potrebno :

400 g čokolade
180 g margarina
 200 g sitno seckanih pečenih lješnjaka
 300 g napolitanki sa lješnicima 

za glazuru :
250 – 300 g  čokolade
2 – 3 kašike ulja

 Priprema :

Na pari otopite čokoladu i margarine. Dok se topi, lješnake sitno iseckajte, najbolje u  nekom blenderu, a napolitanke  što sitnije izmrvite. Dodajte u istopljenu čokoladu i dobro promješajte. Ostavite da se prohladi na sobnoj temperaturi, a onda prebacite u frižider na par minuta da se još malo smesa stegne. Ako je ostavite duže, nećete moći da napravite kuglice ali ako vam se i to desi, stavite u mikrotalasnu na par sekundi da se malo zagrije.
Za glaziranje otopite čokoladu i dodajte joj ulje i glazirajte na način na koji obično radite.
Ukrasite po želji .
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar