Potrebno
Podloga od keksa
115 g maslaca
250 g mljevenog keksa
Karamel nadjev
100 g šećera
100 g maslaca
400 g kondenziranog mlijeka
prstohvat soli
još
3 banane
limunov sok
250 ml vrhnja za šlag
naribana čokolada
Priprema
Maslac otopite pa pomiješajte s mljevenim keksom. Smjesu utisnite na dno i oko rubova manjeg kalupa za torte (20 cm). Neka podloga od keksa bude 3-4 cm visine uz rub kalupa.
Dok pripremate karamel nadjev, podlogu od keksa spremite u hladnjak.
Šećer i maslac, uz stalno miješanje, zagrijavajte u loncu debljeg dna na srednje jakoj vatri dok se sav šećer ne otopi i ne dobije boju karamela.
Maknite karamel umak s vatre pa dodajte kondenzirano mlijeko. Mlijeko zagrijte da bude tekuce Dodajte i sol.
Karamel umak kuhajte još par minuta dok ne dobijete lijepu, glatku i gustu karamel kremu. Ovaj put kremu kuhajte na skroz laganoj vatri.
Kuhanu kremu prelijte preko pripremljene podloge od keksa pa dobro ohladite .
Banane izrežite na kolutove i prelijte ih s malo limunovog soka kako ne bi pocrnile. Posložite ih preko karamel nadjeva.
Kolač premažite umućenim vrhnjem za šlag i ukrasite naribanom čokoladom .
Desert dobro ohladite u frižideru, a zatim uživajte!
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar