Potrebno
Za podlogu:
150 g suhih keksa
100 g maslaca
1/2 bočice arome naranče
150 g suhih keksa
100 g maslaca
1/2 bočice arome naranče
Za kremu:
250 g slatkog vrhnja
250 g punomasnog jogurta
120 g mljevenog šećera
1 kremfix
1 vrećica vanilin šećera
250 g slatkog vrhnja
250 g punomasnog jogurta
120 g mljevenog šećera
1 kremfix
1 vrećica vanilin šećera
Dekoracija:
čokoladni preljev
čokoladni preljev
Priprema
Podloga:
Sameljite kekse. Na pari istopite maslac.
U zdjelu pomiješajte mljevene kekse, rastopljeni maslac i aromu naranče i sjedinite u homogenu smjesu.
Kalup za tortu obložite papirom za pečenje, na njega istresite smjesu keksa i maslaca, ravnomjerno rasporedite i utisnite u kalup.
Sameljite kekse. Na pari istopite maslac.
U zdjelu pomiješajte mljevene kekse, rastopljeni maslac i aromu naranče i sjedinite u homogenu smjesu.
Kalup za tortu obložite papirom za pečenje, na njega istresite smjesu keksa i maslaca, ravnomjerno rasporedite i utisnite u kalup.
Kalup ostavite u hladnjak na 40-50 minuta.
Krema:
U dubokoj zdjeli umutite rashlađeno slatko vrhnje i kremfix te ostavite u frižider.
U posebnoj zdjeli žlicom dobro izmiješajte punomasni jogurt, šećer i vanili šećer te dodajte umućenom slatkom vrhnju.
U dubokoj zdjeli umutite rashlađeno slatko vrhnje i kremfix te ostavite u frižider.
U posebnoj zdjeli žlicom dobro izmiješajte punomasni jogurt, šećer i vanili šećer te dodajte umućenom slatkom vrhnju.
Dobivenu kremu premažite po podlozi od keksa i ostavite u frižideru najmanje 4 sata.
Rashlađeni cheesecake ukrasite čokoladnim preljevom imitirajući paukovu mrežu.
Rashlađeni cheesecake ukrasite čokoladnim preljevom imitirajući paukovu mrežu.
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar