petak, 27. listopada 2017.

Neodoljiva poslastica -Cheesecake sa jogurtom i čokoladom !


Potrebno 
Za podlogu:
 150 g suhih keksa
 100 g maslaca
 1/2 bočice arome naranče
Za kremu:
 250 g slatkog vrhnja
 250 g punomasnog jogurta
 120 g mljevenog šećera
 1 kremfix
 1 vrećica vanilin šećera
Dekoracija:
 čokoladni preljev

Priprema 
Podloga:
 Sameljite kekse. Na pari istopite maslac.
 U zdjelu pomiješajte mljevene kekse, rastopljeni maslac i aromu naranče i sjedinite u homogenu smjesu.
 Kalup za tortu obložite papirom za pečenje, na njega istresite smjesu keksa i maslaca,   ravnomjerno rasporedite i utisnite u kalup.
 Kalup ostavite u hladnjak na 40-50 minuta.
  Krema:
 U dubokoj zdjeli umutite rashlađeno slatko vrhnje i kremfix te ostavite u frižider.
 U posebnoj zdjeli žlicom dobro izmiješajte punomasni jogurt, šećer i vanili šećer te dodajte umućenom   slatkom vrhnju.
 Dobivenu kremu premažite po podlozi od keksa i ostavite u frižideru  najmanje 4 sata.
 Rashlađeni cheesecake ukrasite čokoladnim preljevom imitirajući paukovu mrežu.
 Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar