ponedjeljak, 2. listopada 2017.

Mimoza kolac



Potrebno

Za kore:

250 g maslaca ili margarina,
125 g šećera u prahu,
1/2 vrećice praška za pecivo,
4 žumanjka,
4-5 žlica kiselog vrhnja,
500 g brašna,
korica od limuna

Za kremu:

1/2 l mlijeka,
5 žlica brašna,
200 g šećera u prahu,
200 g maslaca ili margarina,
limunov sok,
džem od višnje (ili neki sličan

Priprema:


 Od svih sastojaka zamjesite prhko tijesto i ostavite ga da se malo odmori.
 Razvaljajte četiri kore otprilike 25×35 cm, te pecite na pek papiru na 170 stupnjeva dok ne počnu dobivati laganu boju po rubovima, tad su pečene.
Za kremu zakuhajte polovicu mlijeka sa šećerom, a u ostalu polovicu izmješajte sa brašnom pa zakuhajte u kipuće mlijeko i kuhajte dok se ne zgusne. Margarin sobne temperature izmiksajte pa dodajte žlicu po žlicu miksajući u ohlađenu kremu. Dodajte malo ruma i limunove korice za aromu.
 Na podlogu stavite prvu koru pa je tanko premažite džemom.
 Na džem stavite drugu koru na koju stavite kremu.
 Na kremu stavite treću koru, pa džem i na kraju koru. Lagano pritisnite i ostavite da se sve dobro stisne i poveže te da se džem malo upije u kore.
Kad se ohladi sijecite na kocke i poslužite .
Prijatno !





Nema komentara:

Objavi komentar