Potrebno
Za kore:
250 g maslaca ili margarina,
125 g šećera u prahu,
1/2 vrećice praška za pecivo,
4 žumanjka,
4-5 žlica kiselog vrhnja,
500 g brašna,
korica od limuna
Za kremu:
1/2 l mlijeka,
5 žlica brašna,
200 g šećera u prahu,
200 g maslaca ili margarina,
limunov sok,
džem od višnje (ili neki sličan
Priprema:
Od svih sastojaka zamjesite prhko tijesto i ostavite ga da se malo odmori.
Razvaljajte četiri kore otprilike 25×35 cm, te pecite na pek papiru na 170 stupnjeva dok ne počnu dobivati laganu boju po rubovima, tad su pečene.
Za kremu zakuhajte polovicu mlijeka sa šećerom, a u ostalu polovicu izmješajte sa brašnom pa zakuhajte u kipuće mlijeko i kuhajte dok se ne zgusne. Margarin sobne temperature izmiksajte pa dodajte žlicu po žlicu miksajući u ohlađenu kremu. Dodajte malo ruma i limunove korice za aromu.
Na podlogu stavite prvu koru pa je tanko premažite džemom.
Na džem stavite drugu koru na koju stavite kremu.
Na kremu stavite treću koru, pa džem i na kraju koru. Lagano pritisnite i ostavite da se sve dobro stisne i poveže te da se džem malo upije u kore.
Kad se ohladi sijecite na kocke i poslužite .
Prijatno !
Razvaljajte četiri kore otprilike 25×35 cm, te pecite na pek papiru na 170 stupnjeva dok ne počnu dobivati laganu boju po rubovima, tad su pečene.
Za kremu zakuhajte polovicu mlijeka sa šećerom, a u ostalu polovicu izmješajte sa brašnom pa zakuhajte u kipuće mlijeko i kuhajte dok se ne zgusne. Margarin sobne temperature izmiksajte pa dodajte žlicu po žlicu miksajući u ohlađenu kremu. Dodajte malo ruma i limunove korice za aromu.
Na podlogu stavite prvu koru pa je tanko premažite džemom.
Na džem stavite drugu koru na koju stavite kremu.
Na kremu stavite treću koru, pa džem i na kraju koru. Lagano pritisnite i ostavite da se sve dobro stisne i poveže te da se džem malo upije u kore.
Kad se ohladi sijecite na kocke i poslužite .
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar