ponedjeljak, 9. listopada 2017.

Kolač: Srneća leđa


Potrebno :
 6 jaja
 100 g mljevenih oraha
 100 g rendane čokolade
 120 g mljevenog keksa
 100 g šećera
 120 g margarina
 70 g brašna
Glazura:
 50 g čokolade za glazuru
 2 kašike ulja
 nekoliko badema
Priprema
Bjelanca umutiti sa šećerom, dodati žumanca i istopljen margarin. Zatim polako umješati čokoladu, keks, orahe i brašno. Peći u nauljenom i brašnom posutom rebrastom kalupu 30 minuta na 200*C. Kolač izvaditi iz kalupa, ostaviti da se ohladi, pa ga preliti otopljenom čokoladom.  Blanširane bademe isjeckati na štapiće i dekorisati kolač.
Badem se najčešće koristi oljušten. Pripremite ga tako što ćete staviti neoljušten badem u vrelu, ključalu vodu i ostaviti ga kratko da prokuha. Ocjedite ga, operite hladnom vodom, istisnite iz ljuske i ostavite da se osuši. Po potrebi ga možete isjeckati, samljeti ili rendati.
Ako nemate bademe možete ukrasiti po želji ni ja nisam imala .
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar