petak, 6. listopada 2017.

Jako ukusna : Musaka od povrća


Potrebno:

1 manji patlidžan
1 tikvica
1 paradajz
2 čehna  češnjaka
1 luk
Maslinovo ulje
Ribani sir
Sol, papar

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
Na ulju zagrijte maslinovo ulje pa kad se zagrije, dodajte polovicu patlidžana koji ste narezali na kriške  i pecite dok ne posmeđi s obje strane.
 Maknite s vatre i ponovite postupak s ostatkom patlidžana.
 Kada ste gotovi s patlidžanom, nasjeckajte luk i tikvice, posolite pa dinstajte dok povrće ne omekša.
 Dodajte sjeckani češnjak, paradajz, papar.
 Po kalup stavite dio umaka s tikvicama, prekrijte kriškama patlidžana  i paradajza pa pospite ribanim sirom.
 Ponavljajte postupak dok ne ostanete bez sastojaka, ali tako da sir bude na vrhu, 
Pecite dok ne dobije zlatnu koricu.
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar