petak, 13. listopada 2017.

Jako sočan i ukusan desert :"TUFAHIJE"


Potrebno:
 8 jabuka srednje veličine (oko 1,5 kg)
 200 gšećera
 80g oraha
 1 bjelance
 1 limun
 1 šlag
 1 l-vode
 2 vanilin šećera
Priprema:

Operite i ogulite jabuke, izdubite im sredinu, a kore sačuvajte.
Jabuke stavite kuhati u kipuću vodu kojoj ste prethodno dodali 50 g šećera, 1 vanilin šećer i limunov sok.
 Kuhane jabuke izvadite, a u istu vodu stavite preostali šećer i kore od jabuka. Kad sirup prokuha, procijedite ga i ostavite neka se ohladi.
 Kuhane jabuke koje ste napunili snijegom od  bjelanca, mljevenih oraha (ostaviti  malo za ukrašavanje )i vanilin šećera posložite u tepsiju i pecite 15 minuta na 180°C.
 Pečene jabuke izvadite i prelijte toplim sirupom.

Prije posluživanja na tufahije ukrasite  šlagom i mljevenim orasima .
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar