petak, 13. listopada 2017.

"FRITULE " Brzinska poslastica koja nestane za tren


Potrebno :
Tijesto
 4 dcl jogurta
 2 jaja
 2  vanil šećera
 malo soli
 2 kašike šećera
 20 kašika glatkog brašna
 1  prašk za pecivo

 ulje za prženje
Priprema:
Umješati sve sastojke, da se dobije glatka smjesa. Ukoliko vidite da vam je smjesa rijetka (da se razljeva iz kašike ) slobodno dodajte još koju kašiku brašna!
 Vaditi kašikom  (i drugom si pomagati odvajati, ili prstom) smjesu i pržiti u vručem ulju. Ulje ne smije biti prevruče.
 Čim porumene (a to je brzo), okrenuti na drugu stranu i pustiti da se isprži do kraja. Ukoliko pečete u dosta ulja, da lijepo plivaju, one se počnu same okretati.
 Vaditi u zdjelu u koju ste na dno stavili papirnati salvetu da upije višak ulja.
 Posipati  šećerom. uprahu .
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar