subota, 14. listopada 2017.

Fantastični :Munchmallow kolač


Potrebno

Kora:
 6 žumanjaka
 12 kašika(ravnih) šećera
 2 dl hladnog mlijeka
 1 dl ulja
 6 kašika(punih)120 g brašna
 3 kašike kakaa
 1/2 praška za pecivo

Za šaum:
 6 bjelanjaka
 15 kašika šećera
 4 kašika vode
 12 kašika šećera

Čokoladna glazura
 100g čokolade za kuhanje
 3 kašike vode
 4 kašike ulja

Priprema:
Umutiti žumanjke sa šećerom.Tome dodati mlijeko ,ulje i još kakao, prašak za pecivo i brašno.Izliti u podmazan i brašnom posut pleh.Peći na 200 stepeni 15-20 minuta.
Umutiti čvrst snijeg od bjelanjaka.Ušpinovati 12 kašika šećera (vrhom punih)sa 4 kašika vode.Istučenim bjelanjcima dodamo 15 kašika šećera i dobro umutimo.Ušpinovani šećer lagano sipamo u snijeg i mutimo neprestano.Masa će povećati volumen pa je dobro da to radimo u velikoj zdjeli
Koru  izvadimo iz rerne i smanjimo temp na 130 stepeni.Dobijeni šaum ravnomjerno namažemo po kori  i vratimo u rernu još10 minuta.
Kolač izvadimo iz rerne i prelijemo čokoladnom glazurom.Odmah ga i režemo na kocke .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar