nedjelja, 15. listopada 2017.

Brze krem štrudle sa vanilijom -okus koji se pamti


Potrebno :
 500 gr gotovih kora
za prvi fil:
 3 veca jaja
 3 kasike secera
 1 solja (2 dl) ulja
 pola solje psenicnog griza
 1 solja jogurta
 1 kesica praska za pecivo
za drugi fil:
 1 l mlijeka
 9 kasika secera
 3 pudinga od vanilije
Priprema:
Najpre skuvati puding u mlijeku i ostaviti da se malo prohladi (ne sasvim) uz povremeno mijesanje kako se ne bi stvorila korica.
Umutiti bjelanca sa šecerom, dodati žumanca, ulje, griz, prasak za pecivo i jogurt.
Prebrojati koliko imate kora i podeliti ih na cetiri dela, tako da dobijemo cetiri strudle. Ja sam slagala po cetiri kore (u pakovanju ih je bilo 16)
Slagati kore – na prve tri staviti po tri, cetiri kasike prvog fila a na cetvrtu koru staviti topao puding i urolati. Tako uraditi i sa preostalim korama.
Strudle premazati ostatkom fila ili sa malo ulja i staviti u rernu da se ispeku, ja sam ih ispekla za manje od 15 minuta na 180 stepeni.
Sacekati da se prohladi, pa iseci i posuti secerom u prahu.
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar