Potrebno :
10 kriški starog hljeba
1/2 l mlijeka
3 jajeta
prstohvat soli
Za premaz:
10 kolutova šunke
10 kriški kačkavalja
10 kolutova paradajza ( ili ajvara)
10 kriški sira
origano
šampinjoni iz konzerve
margarin za podmazivanje pleha
Priprema:
Izmiksati jaja, dodati mlijeko i so i dobro promiješati. Pleh podmazati margarinom. Isječene kriške hljeba umakati na kratko u smesu sa mlekom i jednu do druge ređati u plehu.
Preko svake kriske staviti po jedan tanko isečjen kolut paradajza, ili po jednu kašiku ajvara, pojedan kolut šunke, po jedno parče sira ,šampinjone i nakraju po jedno parče kačkavalja. Posoliti svaku krišku origanom i peći u rerni oko 20 minuta na 150 C. Pečene hljeb pice poslužiti dok su vruće.
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar