srijeda, 20. rujna 2017.

Zdraviji i ukusniji-Pileći Cordon Blu iz rerne


Potrebni sastojci:

  • 4 pileća filea (oko 800 g)
  • biber  mljeveni
  • 3 kašike Vegete
  • 200 ml vode
  • 2 kašike otopljenog maslaca (25 g)


  • 2 češnja češnjaka
  • ½ kašike Origano sušeni
  • 4 ploške kuhane šunke (100 g)
  • 4 kriške trapista ili nekog drugog tvrdog sira (100 g)
  • 1 žlica maslinova ulja

  • Za paniranje:

  • 80 g Krušnih mrvica
  • 2 kašike Slatka paprika mljevena
  • 2 kašike naribanog parmezana


  • Priprema:
    1. Pileći file stavite jedan po jedan u vrećicu i istucite ih batom za meso u tanak odrezak. Meso pobirite i pospite s 1 kašike Vegete.
    2. U posudu stavite vodu, 2 žličice Vegete, otopljeni maslac, protisnuti češnjak i origano. Zagrijte do vrenja i kuhajte nekoliko minuta.
    3. Pripremite smjesu za paniranje tako da pomiješate krušne mrvice, crvenu mljevenu papriku i sir parmezan.
    4. Na pileći file položite plošku šunke, preko nje plošku sira, presavijte u odrezak i učvrstite čačkalicama.
    5. Pripremljeno meso umočite u tekuću smjesu, a zatim u smjesu za paniranje. Panirane odreske posložite u tepsiju premazanu maslinovim uljem.
    6. Prelijte ostatkom tekuće smjese i pecite u rerni zagrijanoj na 200°C oko 45 minuta.
    Posluživanje:

    Poslužite toplo uz salatu.

    Nema komentara:

    Objavi komentar