srijeda, 20. rujna 2017.

Slana torta od palačinki i špinata -Nešo veoma ukusno za vaš ručak


Potrebno:
6 – 8 osoba
Za palačinke:
  • 1 Mješavina za palačinke (ili sami napravite )
  • 700 ml vode
  • Za nadjev:
  • 300 g svježeg kravljeg sira
  • 200 ml kiselog vrhnja
  • 400 g špinata
  • ½ kašikice Muškatnog oraščića mljevenog 
  • 2 jaja
  • Crni  mljeveni biber
  • 2 kašike Vegete
  • Za preljev:
  • 100 ml kiselog vrhnja
  • 1 jaje
  • Za posipavanje:
  • 2 žličice ribanog parmezana
  • Priprema:
    1. Mješavini za palačinke dodajte vodu i izmiješajte glatko tekuće tijesto. Tijesto ostavite odmarati 10-15 minuta.
    2. U međuvremenu očistite špinat te ga u kipućoj vodi kratko prokuhajte (2-3 minute). Zatim ga ocijedite, ohladite i sitno narežite.
    3. Dobro zagrijte tavu premazanu uljem i od pripremljenog tijesta pecite palačinke malo deblje.
    Ispecite malo deblje palačinke kako bi upile višak tekućine iz nadjeva.
    4. U dublju zdjelu stavite dobro ocijeđen svježi kravlji sir, dodajte špinat, vrhnje, muškatni oraščić, Vegetu, biber i jaja te promiješajte tako da dobijete glatku smjesu.
    5. U odgovarajući okrugli kalup, koji ste namazali uljem, stavite palačinku, a zatim po njoj rasporedite nadjev. Tako redajte slojeve, a zadnji sloj neka bude palačinka.
    6. Tortu prelijte mješavinom vrhnja i jaja, posipajte parmezanom pa pecite u pećnici zagrijanoj na 210°C oko 20 minuta.
    Posluživanje
    Slanu tortu od špinata malo ohladite, a zatim narežite i poslužite sa sezonskom salatom. Tortu možete poslužiti i s jogurtom ili kiselim vrhnjem

    Nema komentara:

    Objavi komentar