subota, 23. rujna 2017.

Torta bez pečenja u četiri boje


Potrebno :
  • 240 ml. vode,
  • 100 gr. šećera,
  • 3 vanilin šećera,
  • 400 gr. mleka u prahu,
  • 250 gr. maslaca sobne temperature
  • podloga:
    I sloj:
  • 100 gr. mlevenog plazma keksa,
  • 100 gr. mlevenih oraha,
  • 6 kašika mleka

  • II sloj:
  • 150 gr. čokolade za kuvanje

  • III sloj:
  • 150 gr. bele čokolade

  • IV sloj:
  • 2 dcl. slatke pavlake ili 1 umućen šlag
  • Priprema:
    Prokuvati vodu, šećer i vanilin šećer. Skloniti sa vatre i postepeno dodavati mleko u prahu stalno muteći mikserom. Zatim dodati i maslac, sve izmiksati da se dobije ujednačen i gladak krem.Od ove smese odvojiti 200gr. i dodati keks, orahe i mleko. Izmešati i rasporediti u kalup prečnika 20 cm.
    Ostaviti u zamrzivač nekoliko minuta dok se ne pripremi drugi sloj.Čokoladu za kuvanje istopiti pa sjediniti sa polovinom preostale smese od mleka u prahu. Mešati da se dobije fina krema i preliti preko sloja od keksa. Vratiti u zamrzivač desetak minuta.
    Belu čokoladu istopiti pa sjediniti sa preostalom smesom od mleka u prahu. Rasporediti preko tamnog dela.Torticu držati u frižideru nekoliko sati, može i preko noći. Skloniti obruč i naneti šlag ili umućenu slatku pavlaku.

    Nema komentara:

    Objavi komentar