subota, 23. rujna 2017.

Čokoladna poslastica : Vjerujte uživaćete u svakom zalogaju


 Potrebno:
Za koru
  • 9 belanaca
  • 9 kašika šećera
  • 12 kašika brašna
  • 9 kašika mleka
  • 6 kašika ulja
  • 9 kašika kakaoa
  • 12 kašika rendane čokolade
  • 9 kašika seckanih oraha
  • 3 male kašičice cimeta
  • 1 prašak za pecivo


  • Za fil:
  • 9 žumanaca
  • 200 g čokolade za kuvanje
  • 250 g margarina za kolače
  • 150 g šećera
  • 1 ravna supena kašika cimeta

  • Priprema
    1. Priprema kore: belanca umutiti, dodati šećer mutiti dok se šećer ne razbije. Dodati mleko, ulje, brašno, kakao. Lagano izmešati, dodati čokoladu, orahe, cimet, prašak za pecivo. Izmešati, izliti u podmazan kalup i peći na 180 stepeni oko 25 minuta. Proverite čačkalicom da li je kora pečena. (U većoj tepsiji ispeći jednu koru pa iseći na tri dela)
    2. Prirpema fila: Na pari skuvajte žumanca sa šećerom. Kada počne da se zagreva dodajte čokoladu i margarin. Mešajte i kuvajte jako dugo, sve dok se ne zgusne. Na kraju dodajte cimet.
    3. Mazite kore i ukrasite po želji. Kolač čuvajte u frižideru dok se ne stegne. Najbolje bi bilo da prenoći u frižideru pre služenja.

    Nema komentara:

    Objavi komentar