Potrebno:
Petit keks
1 litra mlijeka
12 žlica gustina
1 litra mlijeka
12 žlica gustina
8 žlica šećera
200g margarina
300g čokolade za kuhanje
1/2 litre slatkog vrhnja
200g margarina
300g čokolade za kuhanje
1/2 litre slatkog vrhnja
Priprema:
bijela kremaPomijesati 2 dcl mlijeka sa 12 žlica gustina te dobro umutiti žlicom da se razbiju grudice. U 8 dcl mlijeka staviti 8 žlica secera i staviti da kuha. U vrelo mlijeko ubaciti smjesu sa gustinom i neprestano mjesati dok se ne zgusne. U ohladjeno dodati 200 gr umućenog margarina i dobro umutiti(ako je pregusto za mutiti kapnuti malo mlijeka).
Crna krema
Otopiti 300 gr cokolade za kuhanje u 1/2 litre slatkog vrhnja (topiti na laganoj vatri, mijesati stalno-ne smije prokuhati) Preliti preko bijele kreme ide petit keks kao podloga bijela krema pa crna
Ohladiti pa poslužiti
Prijatno!
Otopiti 300 gr cokolade za kuhanje u 1/2 litre slatkog vrhnja (topiti na laganoj vatri, mijesati stalno-ne smije prokuhati) Preliti preko bijele kreme ide petit keks kao podloga bijela krema pa crna
Ohladiti pa poslužiti
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar