subota, 23. rujna 2017.

Savršenstvo koje se topi u ustima :" MILKA TORTA "




Potrebno:

Kora

15 belanaca
30 kašika kristal secera
15 kašika mlevene plazme
15 kašika mlevenih oraha
prašak za pecivo 1/2 kesice


Fil
15 žumanaca
200 gr kristal šecera
1/2 l mleka
5 kašika gustina
5 kašika kristal secera
2 pakovanja margarina ili maslaca
100gr bele milka čokolade
100 gr crne milka čokolade
150gr seckanih oraha
150 gr mlevene plazme
3 kesice šlag pjene

Priprema:
Ulupati 15 belanaca. dodati 30 kasika secera i mutiti, zatim 15 kašika plazme, 15 kasika oraha i prasak za pecivo.
Podmazati mannji kalup za torte i peci oko 40 minuta na 200C.
Zatim koru izruciti iz kalupa, sacekati da se ohladi i koncem iseci na 4 dela kroz sredinu, tako da dobijete cetiri kore ,(ako vam se ne žuri mozete peci i koru po koru ).

Fil- Skuvati na pari prethodno umucena zumanca sa 200 gr secera.
Posebno skuvati 1/2 l mleka sa 5 kasika gustina i 5 kasika secera(kuva se kao puding). Umutiti 2 margarina ili maslaca(sta vise volite).
Hladne delove fila sjediniti sa margarinom i dodati 100 gr iseckane i bele i crne cokolade, 150 gr iseckanih oraha i 150gr mlevene plazme.
Nafilovati kore i gore ukrasiti šlagom.

Ohladiti u frižideru pa poslužiti .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar