srijeda, 13. rujna 2017.

Savršena kombinacija :"Švarcvald torte"


Sastojci
Kora
  • 8 jaja
  • 10 kašika šećera
  • 4 kašike ulja
  • 4 kašike brašna
  • 2 kašike kakaoa
  • 10 kašika mljevenih oraha

Preliv
  • ostatak soka od otopljenih višanja
  • sok od 1 narandže
Fil
  • 10 žumanaca
  • 4 jaja
  • 18 kašika šećera
  • 2 vanil šećera
  • 150gr čokolade
  • 2 maslaca
Ostalo:
  • 500gr višanja
  • 1 l slatke pavlake
  • čokolada
Priprema
    1.KORA
    Ulupati 4 cjela jaja i 5 kašika šećera, dodati 2 kašike ulja, 2 kašike brašna , 1 kašika kakao i 4-5 kašika mljevenih oraha. Pcći dvije takve kore na pek papiru.
    2.FIL
    žumanca i jaja umutiti na pari sa šećerom i vanil šećerom a pred kraj dodati i čokoladu za kuvanje. Kad se ohladi dodati 2 maslaca (ja sam 1 i po i bilo je sasvim dovoljno) i dobro umutiti.
    Napomena: Fil dok se kuva izgleda možda kao da se neće stisnuti ali to je samo optička varka
    3.Slatku pavlaku jako ulupati 
    4.Ređanje:
    Kora, poprkati preostalim sokom od višanja u koji ste dodali malo soka od narandže, višnje, dio slatke pavlake, kora (i nju poprskati), ostatak fila, višnje, ostatak sl pavlake. Narendati čokoladom i pustiti mašti na volju!

Nema komentara:

Objavi komentar