Potrebno:
glavica crnog luka
250 g šargarepe
veza peršuna
75 g dimljene slanine
jaje
so
150 g brašna
2,5 dl mleka
struk praziluka
malo ulja
Fil:
400 g krem-sira
Priprema:
Crni luk i peršun sitno iseckajte. Šargarepu narendajte, praziluk isecite na kolutove a slaninu na kockice. Crni luk posolite, ostavite nekoliko minuta da pusti vodu, pa dodajte jaje, brašno i mleko, i napravite testo za palačinke. Masu podelite na dva dela,U jedan deo dodajte rendanu šargarepu i peršun, a u drugi seckan praziluk i slaninu. Ispecite palačinke da porumene. Kad se ohlade, svaku filujte krem-sirom i ređajte ih naizmenično jednu na drugu, kao kad pravite tortu. Poslednju palačinku premažite preostalim krem-sirom i dekorišite po želji.
Nema komentara:
Objavi komentar