četvrtak, 28. rujna 2017.

Savršena brza torta od Kokosa koja se ne peče!






Potrebno
Za koru/podlogu:


100gr mljevenog keksa
150gr ovsenih pahuljica
60gr šećera u prahu
100gr margarina

Za fil:

1 l mlijeka
120gr pudinga od vanile
30gr gustina
250gr šećera
100gr kokosa
150gr margarina

Priprema:

Ovsene pahuljice malo propržiti u tavi da blago porumene. Zatim nagrubo samleti u blenderu

Za koru:

 Margarin otopiti i pomešati sa keksom, šećerom i pahuljicama. Koristila sam kalup sa odvojenim dnom, vrlo je praktičan . Smesu staviti u kalup i dobro je izravnati

Za fil:

 Odvojiti malo mlijeka, a ostatak zakuvati. U odvojeno mlijeko staviti vanilin puding, gustin i šećer. Kad mleko prokuva dodati smesu i mešati dok se ne zgusne. Zatim dodati kokos, dobro promešati i ostaviti da se ohladi.Kad se fil ohladio dodati umućen margarin.
Fil staviti preko kore, izravnati i posuti sa kokosom.

Tortu ohladiti dobro u frižideru do služenja .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar