utorak, 5. rujna 2017.

Recept za svaki dan: Brzi kolač koji se nepeče!





Potrebno:


Podloga od keksa:


 300 g mljevenog keksa
 pola čokolade za kuhanje
 200 g otopljenog maslaca ili više po potrebi
 4 žlice kokosa

Za kremu:

1 pakiranje krema za torte
1 mliječna čokolada (naribana)
300 ml mlijeka


Za dekoraciju:
šlag pjena

125 ml mlijeka

Priprema
Za podlogu:
 Mljevenom keksu dodati kokos, te otopljnu čokoladu i maslac. Umijesti smjesu. Namastiti s malo maslaca kalup za torte i smjesu utisnuti. Ostaviti u hladnjak dok pripremite kremu i šlag pjenu.

Za kremu :
Kremu izraditi po uputstvu i dodati joj izrendanu mliječnu čokoladu, te još malo mikasati. Pripremiti šlag pjenu.
Izvaditi kalup iz hladnjaka i na smjesu od keksa staviti kremu s komadićima čokolade. Ukrasiti šlag pjenom. Ostaviti u frižideru oko 2 sata prije skidanja kalupa.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar