subota, 23. rujna 2017.

Ukusan doručak :"PUNJENI UŠTIPCI-PICOLINA"


Potrebno:
Tijesto

  • 1 kg mekog brašna
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašika soli
  • 2 kašike šećera
  • 1 jogurt
  • 2 jaja
  • 0,5 l mlijeka
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 kvasac ( suhi ili svjezi )

  • Za punjenje:

  • ketchup
  • ajvar
  • salama
  • sudzuk
  • zdenka sir
  • tvrdi sir
  • šampinjoni


  • Priprema:
    Malo mlijeka , šećer i kvasac izmiješati
    U brašno staviti sve namirnice za tijesto i izmiješani kvasac i rukom dobro izraditi dok ne dobijemo glatko tijesto.
    Ostaviti ga dva sata u hladnjaku.
    za to vrijeme narendati salamu i sir a ostale sastojke tanko narezati…
    Rzvaljati tijesto ( da bude malo duguljasto ) tako da kad se preklopi bude veličine tave u kojoj ćete peći picolinu.
    Premazati ketchupom i ajvarom tako da krajevi tijesta ostanu suhi.
    Na jednu polovinu picoline narendati salamu i poredati sudžuk, šampinjone, zdenku i na kraju naribati tvrdi sir.
    Preklopiti tijesto i dobro zatvoriti krajeve .
    Pržiti na zagrijanom ulju u tavi prvo jednu pa drugu stranu.
    Izvaditi na papirni ubrus da upije višak masnoće.

    Nema komentara:

    Objavi komentar