Potrebno
Za koru sa makom :
6 bjelanjaka
6 žlica šećera
2 pune žlice oštrog brašna
2 kavene žlice praška za pecivo
10 dkg mljevenog maka
2 žlice ruma
Za koru sa kokosom :
3 bjelanjka
3 žlice šećera
3 žlice mekog brašna
1 kavena žlica praška za pecivo
2 žlice ulja
1 žlica ruma
5 dkg kokosa
Za kremu:
700 ml mlijeka
20 dkg bijele milke
10 dkg šećera
9 žumanjaka
1 kom prašak za puding okusa slatkog vrhnja
2 žlice oštrog brašna
250 ml slatkog vrhnja
4 listića želatine
Priprema :
Kora sa makom
Napravite dvije kore sa makom, i mutite ih svaki posebno sa polovinom smjese koja je navedena u namirnicama.
Istući čvrst snijeg od 3 bjelanjaka, dodati 3 žlice šećera i još kratko tući. Umiješati 1 punu žlicu oštrog brašna, 1 kavenu žlicu praška za pecivo, 5 dkg mljevenog maka, mješati još malo dok se na sjedine. Na kraju dodati 1 žlicu ruma i još jednom kratko izmješati. Premazati smjesu po limu za pečenje (20x30cm) obloženim papirom za pečenje.
Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 150 stupnjeva – paziti da kore ostanu svijetle.
Ponoviti sav postupak postupak izrade.
Kora sa kokosom
Istući čvrst snijeg od bjelanjaka, dodati šećer i još kratko tući. Umiješati brašno, prašak za pecivo, ulje, kokos mješat dok se ne sjedini. Na kraju dodati rum i još jednom kratko izmješati.
Premazati smjesu po limu za pečenje (20*30cm) obloženim papirom za pečenje.
Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 150 stupnjeva i paziti da kora ostane svijetla.
Krema sa milkom
U mlijeku rastopiti bijelu čokoladu i zakuhati sve ostale sastojke. Žumanjke predhodno treba pjenasto umutiti sa malo toplog mlijeka, potom umiješati šećer sa praškom za puding i brašnom.
Kuhanu kremu ostaviti sa strane da se dobro ohladi.
Čvrsto istući slatko vrhnje i umiksati ga u predhodno ohlađenu kremu te dodati pripremljenu želatinu.
Kremu podjeli u dva jednaka djela.
Filovati kore: bijela ide u sredinu,
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar