Potrebno
Za testo:
1/2 soljice od kafe ulja
1/2 kg ostrog brasna
1/2 kesice suvog kvasca
malo soli i malo secera
mlake vode po potrebi
1 kašika maslinovog ulja
1/2 soljice od kafe ulja
1/2 kg ostrog brasna
1/2 kesice suvog kvasca
malo soli i malo secera
mlake vode po potrebi
1 kašika maslinovog ulja
Za posip :
pizza kecap ili gusti paradajz sos iz konzerve
malo soli i malo secera
malo ulja
origano
pizza kecap ili gusti paradajz sos iz konzerve
malo soli i malo secera
malo ulja
origano
Za nadev:
300 gr kackavalja
origano po ukusu
200 gr seckane purece sunke
200 gr svezih pecuraka
300 gr kackavalja
origano po ukusu
200 gr seckane purece sunke
200 gr svezih pecuraka
Priprema:
Testo za pizzu priprema se tako sto se svi sastojci pomesaju a voda dodaje po potrebi da bi se umesilo testo kao za hleb, ni previse mekano a ni previse tvrdo.
Testo se moze cuvati u frizideru nekoliko dana. U uljem podmazan pleh testo zatim razvuci na sirinu pleha i na krajevima napraviti malo zadebljanje.
Za posip pomesati sve potrebne sastojke i njime premazati testo.
Nakon toga prvo posuti 150 grama rendanog kackavalja, preko njega ide sunka pa na listice seckane pecurke.
Pizzu peci u maksimalno zagrejanoj rerni.
Svega nekoliko minuta pred kraj pecenja preko pizze posuti ostatak kackavalja koji treba samo da se istopi.
Kada je pizza gotova posuti je od gore origanom po zelji. Ovaj recept mozete upotpuniti i maslinama.
Prijatno!
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar