Potrebno
Za kore:
250 ml kisele vode
1 kašika suvog kvasca
2 kašike šećera
250 ml ulja
600 g brašna
250 ml kisele vode
1 kašika suvog kvasca
2 kašike šećera
250 ml ulja
600 g brašna
Za fil I:
250 g mlevenog maka
125 g šećera u prahu
150 g džema od šljiva
250 g mlevenog maka
125 g šećera u prahu
150 g džema od šljiva
Za fil II:
250 g mlevenih oraha
125 g šećera u prahu
150 g džema od kajsija
Za premazivanje:
džem od kajsija
mleveni orasi
250 g mlevenih oraha
125 g šećera u prahu
150 g džema od kajsija
Za premazivanje:
džem od kajsija
mleveni orasi
Priprema:
Kore:1. U mlaku kiselu vodu staviti kašiku suvog kvasca i ostaviti da odstoji 5 minuta.
2. U dublju posudu sipati polovinu brašna, šećer i ulje, pa preliti rastopljenim kvascem. Postepeno dodavati ostatak brašna i rukama umesiti glatko testo koje se ne lepi za prste.
3. Oblikovati tri jednake jufke, prekriti ih pamučnom krpom i ostaviti da odstoje 15 minuta.
Finalni postupak:
1. Na radnoj površini posutoj brašnom razvući jufku na veličinu pleha (oko 20×35 cm), a zatim je pomoću oklagije prebaciti u podmazan i brašnom posut pleh.
2. Preko kore premazati džem od šljiva i posuti pomešan mleveni mak sa šećerom u prahu.
3. Staviti drugu razvučenu koru, premazati je džemom od kajsija i posuti orahe pomešane sa šećerom u prahu.
4. Razviti treću koru i staviti je preko fila. Ostaviti pitu da nadođe oko 30 minuta. Izbockati čačkalicom do dna i peći na 180°C oko 30 minuta dok ne dobije finu boju.
5. Pečenu pitu prevrnuti na tacnu da fil od mlevenog maka bude gore. Još toplu je premazati džemom od kajsija i posuti mlevenim orasima.
1. Na radnoj površini posutoj brašnom razvući jufku na veličinu pleha (oko 20×35 cm), a zatim je pomoću oklagije prebaciti u podmazan i brašnom posut pleh.
2. Preko kore premazati džem od šljiva i posuti pomešan mleveni mak sa šećerom u prahu.
3. Staviti drugu razvučenu koru, premazati je džemom od kajsija i posuti orahe pomešane sa šećerom u prahu.
4. Razviti treću koru i staviti je preko fila. Ostaviti pitu da nadođe oko 30 minuta. Izbockati čačkalicom do dna i peći na 180°C oko 30 minuta dok ne dobije finu boju.
5. Pečenu pitu prevrnuti na tacnu da fil od mlevenog maka bude gore. Još toplu je premazati džemom od kajsija i posuti mlevenim orasima.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar