ponedjeljak, 4. rujna 2017.

Piletina sa prazilukom i pečurkama





Potrebno :

700-800 g praziluka
 500 g šampinjona
 500 g pilećeg belog mesa
 1 čaša kisele pavlake
 po ukusu suvog biljnog začina
 po ukusu biber, beli luk u prahu, so, kari, čili
 malo ulja


Priprema:


Belo meso skinuti sa kostiju, iseći na tanje šnicle pa na kockice. Staviti malo ulja preko njega, suvi biljni začin, biber, čili, kari-koju kombinaciju začina volite, i ostaviti po strani da se marinira.
Parziluk oprati i naseći na kolutove. U dublji tiganj staviti onoliko ulja koliko je potrebno da prekrije dno i staviti praziluk u njega, na srednju vatru. Propržiti ga dok fino ne omekša. Malo posoliti praziluk, kako bi brže omekšao.
Pečurke oprati i naseckati na listiće. Kad luk dobro omekša, staviti pečurke na njega. Nije potrebno dodavati još ulja ili vode jer će pečurke pustiti vodu. Kad pečurke omekšaju staviti suvi biljni začin, biber (može i crni i beli), malo belok luha u prahu.
Dok se pečurke i praziluk dinstaju, marinirano belo meso ispržiti u drugom tiganju. Dodavanje ulja u taj tiganj nije potrebno jer je meso već u ulju. Propržiti ga dok kockice ne dobiju finu boju sa svih strana.
Nakon što je belo meso gotovo, preručiti ga u tiganj sa prazilukom i pečurkama. Nakon par minuta (čekamo da bi se ukusi mesa i povrća sjedinili) dodati jednu čašu kisele pavlake. Promešati, ostaviti minut, dva, probati povrće, dodati još začina, ukoliko je potrebno, i servirati toplo uz sezonsku salatu (preporučujem zelenu ili krastavce) i baren krompir. 
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar