četvrtak, 21. rujna 2017.

Nutella kolačić poslastica koja oduševljava : Kremasta i sočna bez glutena




Potrebno:

Za podlogu:


130 gr keksa (petit ili bezglutenski po želji)
50 gr maslaca
20 gr prženih lješnjaka (krupnije nasjeckanih)
1 kašike eurokrema Nutella
Krema
45 gr prah šećera
250 gr mascarponea
200 ml slatkog vrhnja
5 kašika eurokrema Nutella

Priprema :

Keks izmrvite i pomiješajte sa istopljenim margarinom.
Nutellu otopite na pari i pomiješajte sa keksom i maslacem,a zatim dodajte lješnjake.
Smjesu prelijte u kalup (odp veličine 18cm) i ostavite da se stisne u frižideru oko 30 minuta.
Kremu pripremite tako što ćete mascarpone umutiti sa vrhnjem.
dodati Nutellu koju prvo morate otopiti na pari.
Kremu premaćite na ohlađenu podlogu i ponovo sve vratite u frižider na 2 sata.
Kada se krema ohladi ukrasite dodatno po želji.
To je to nikad jednostavnije i brže do savršene i ukusne poslastice.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar