Potrebno:
200 gr maslaca
150 gr šećera u prahu
2 kašike jabukova sirćeta
9 kašika hladne vode
550 gr brašna
1 kašičica sode bikarbone
šećer u prahu
1 vanilin šećer
džem od šljiva
Priprema:
U posudu staviti maslac i šećer u prahu.
Umutiti da bude penasto pa dodati sirće, hladnu vodu, sodu bikarbonu i brašno.
Zamesiti testo i ostaviti na hladnom da stoji 1 sat.
Kad testo odstoji podeliti ga na 2 dela.
Svaki deo oblikovati u valjak, jer kad budemo valjali ploču od testa da nam bude četvrtastog oblika ne okruglog.
Oba dela testa razvaljati u ploču veličine 21 x 30 cm.
Oba razvaljana testo uzduž podeliti na 3 dela.
Da bi ivice testa bile ravne prilikom valjanja koristiti lenjir.
Na svaki deo staviti uzduž džem i presaviti.
Iseći presavijeno testo na 5 delova.
Štrudlice stavljati u pleh prethodno obložen papirom.
Peći na 170 stepeni 20 minuta. Pečene štrudlice uvaljati u šećer u prahu pomešan sa vanilin šećerom.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar