utorak, 5. rujna 2017.

Medeno srce!


Sastojci:


Za kore:

1,5 čaša šećera

1,5 čaša vode

3 čaše brašna

1 kašičica sode bikarbone

1 prašak za pecivo

3 kašike džema od kajsija

5 kašika ulja

1 kašičica cimeta

Za fil:

7 kašika džema od kajsija

2 kašičice limuntusa

1 kašičica cimeta

Za glazuru:

100 g čokolade

5 kašika ulja

30 g margarina


Priprema:

1. U odgovarajućoj posudi izmešati sve sastojke.

2. Polovinu smese sipati u podmazan pravougli pleh i peći u zagrejanoj rerni na 250C 5 minuta da se uhvati korica.


Fil:

1. U džem umešati limuntus i cimet. Premazati izvađenu koru, preliti drugom polovinom testa i peći još 20 min.

4. Ohlađeni kolač premazati otopljenom čokoladom u koju je dodato ulje i margarin.

Nema komentara:

Objavi komentar