Potrebno
Za koru:
3 kom. jaja
prstohvat soli
150 ml. ulja
150 gr. mljevenih oraha
1 paketic praška za pecivo
200 gr. secera
300 gr. brasna
150 ml. mlijeko
prstohvat soli
150 ml. ulja
150 gr. mljevenih oraha
1 paketic praška za pecivo
200 gr. secera
300 gr. brasna
150 ml. mlijeko
Za nadjev:
300 gr. grubo mljevenih oraha
15 zlica secera
200 gr. mlecne cokolade
100 gr. cokolade za kuhanje
100 gr. napolitanki
300 gr. putera
15 zlica secera
200 gr. mlecne cokolade
100 gr. cokolade za kuhanje
100 gr. napolitanki
300 gr. putera
Jos:
grubo mljevenih oraha
Priprema:
U posudu za mucenje,stavite jaja i secer.Miksajte dok masa postane pjenasta,te dodajte ulje u tankom mlazu stalno miksajuci.
Dodajte i mlijekeo u tankom mlazu.Kada se sve lepo sajedinilo,dodajte sol,orahe te izmiksajte dok se sve lepo poveze.Na kraju dodajte brasno sa pecivom te ponovo izmiksajte dok se masa sajedini.
Masu izlijte u pleh onaj najveci od pecnice oblozen pek papirom.Pecite u predhodno zagrejanoj pecnici na 180 stepeni 40 minuta.
Najbolje proveriti cackalicom dali je kora pecena.Kada je gotova,ostavite neka se ohladi.
U serpu na vatri stavite natrganu cokoladu mijlecnu i za kuhanje (koristila sam kinder cokoladice),secer i puter.
Mjesajte na tihoj vatri dok se sve lepo otopi.Kada se otopilo,dodajte orahe i sitno iseckane napolitanke.Promjesajte da se sve lepo poveze,te ostavite neka se prohladi.Nemora biti skroz hladno,moze i mlako.
Koru presecite na dva dijela.Prvi dio stavite u pleh u koji se peko,te povrh biskvita stavite pola od nadjeva.Povrh nadjeva stavite drugu polovinu kreme,zagladite povrsinu te pospite sa mljevenim orasima.
Ostavite kolac u frižider najbolje preko noci da se ukusi sajedine,potom secite na snite te posluizte.
Prijatno!
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar