Potrebno:
500 ml mleka
70 gr gustina
2 kašike šećera
65 gr ( 1/4 ) margarina
50 gr šećera u prahu
300 – 400 gr eurokrema
300 gr mlevenog keksa
18 komada plazma keksa ili 10 petita
Za dekoraciju:
Priprema:
Razmutiti gustin sa šećerom i malo hladnog mleka a ostatak staviti da provri.
Zakuvati gustin i mešati dok se ne zgusne.
Skloniti sa vatre da se ohladi.
Ulupati margarin sa šećerom u prahu i dodavati mu ohladjen krem uz mućenje.
Podeliti krem na dva dela pa u jedan deo staviti eurokrem, sjediniti i onda mleveni keks.
Podeliti plazma keks na dva dela, po 9 komada.
Poslagati u uski pleh koji ste predhodno obložili prozirnom folijom ili 3 x po 3 plazma keksa, pa braon krem , preko njega opet 3 x po 3 plazma keksa i odgore beli krem.
Ostaviti da se stegne u frižider i onda izvaditi iz pleha zajedno sa folijom , moći će veoma lako jer je dole keks i dovoljno će se stegnuti.Kolač dekorisati sa umućenim šlagom .
šlag pjena ili tešni šlag 250 ml
Priprema:
Razmutiti gustin sa šećerom i malo hladnog mleka a ostatak staviti da provri.
Zakuvati gustin i mešati dok se ne zgusne.
Skloniti sa vatre da se ohladi.
Ulupati margarin sa šećerom u prahu i dodavati mu ohladjen krem uz mućenje.
Podeliti krem na dva dela pa u jedan deo staviti eurokrem, sjediniti i onda mleveni keks.
Podeliti plazma keks na dva dela, po 9 komada.
Poslagati u uski pleh koji ste predhodno obložili prozirnom folijom ili 3 x po 3 plazma keksa, pa braon krem , preko njega opet 3 x po 3 plazma keksa i odgore beli krem.
Ostaviti da se stegne u frižider i onda izvaditi iz pleha zajedno sa folijom , moći će veoma lako jer je dole keks i dovoljno će se stegnuti.Kolač dekorisati sa umućenim šlagom .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar