Potrebno
Za podlogu :
100gr mlevenog keksa
150gr ovsenih pahuljica
60gr šećera u prahu
100gr margarina
Za fil:
150gr ovsenih pahuljica
60gr šećera u prahu
100gr margarina
Za fil:
1 lit mleka
120gr pudinga od vanile
30gr gustina
250gr šećera
100gr kokosa
150gr margarina
120gr pudinga od vanile
30gr gustina
250gr šećera
100gr kokosa
150gr margarina
Za dekoraciju :
1 šlag krem od vanile ili po želji
Priprema:
Ovsene pahuljice malo propržiti u tiganju da blago porumene. Zatim ugrubo samleti u blenderu
Margarin otopiti i pomešati sa keksom, šećerom i pahuljicama. Koristila sam kalup sa odvojenim dnom, vrlo je praktičan . Smesu staviti u kalup i dobro je izravnati
Za fil:
Odvojiti malo mleka, a ostatak zakuvati. U odvojeno mleko staviti vanil puding, gustin i šećer. Kad mleko prokuva dodati smesu i mešati dok se ne zgusne. Zatim dodati kokos, dobro promešati i ostaviti da se ohladi.
Kad se fil ohladio dodati umućen margarin.
Fil staviti preko kore, izravnati i posuti sa kokosom cijelu tortu ,zatim dekorisati sa umućenim šlagom .
Kad se fil ohladio dodati umućen margarin.
Fil staviti preko kore, izravnati i posuti sa kokosom cijelu tortu ,zatim dekorisati sa umućenim šlagom .
Staviti u frižider da se hladi do posluženja.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar