subota, 9. rujna 2017.

Barena paprika za zimu…Ovako je spremam svake godine i svima se dopada!




Potrebno :

7 kg paprika
4-5 glavica belog luka
3 veze peršuna

Smesa za barenje



3 l vode
1 l prirodnog alkoholnog sirćeta 9%
1/2l ulja
250gr šećera
250gr soli
1 kesica crna bibera u zrnu
1 list lovora za svaku teglu

Priprema:
Parike( ja barim somborku, može babura) očistiti od drške i semena, oprati svani i iznutra da izadje seme i dobro ocediti od vode.Iseckati beli luk i peršun.
Smesu za barenje staviti u sud da provri, kad provri stavljati desetak paprika, bariti samo da pusti 2-3 ključa ne sme da budu premekane. Barene paprike redjati u teglu, svaki red posipati sa seckanim belim lukom i peršunom. Kad se tegla napuni sa paprikama, paprike pritisnuti sa plastičnom rešetkom za tegle, i napuniti teglu sa vrelom smesom gde se barile paprike. Tegle dobro zatvoriti, pokriti i ušuškati dok se ne ohlade.

Nema komentara:

Objavi komentar