Još jedna divna torta koju nikako da prebacim na blog. Pre nego što sam je napravila bila sam skeptična, nisam baš znala da li će biti kremasta. Mešavina crne i bele čokolade ne može da omane
SASTOJCI :
Za koru :
– 1o belanaca,
– 2o kašika šećera,
– 1o kašika oraha,
– 1o kašika mlevene plazme,
– 1 prašak za pecivo.
Za fil :
– 1o žumanaca,
– 5 kašika šećera,
– 5oo ml mleka,
– 5 kašika gustina,
– 2oo gr šećera u prahu,
– 25o gr margarina,
– 1oo gr bananice
– 1oo gr bele čokolade,
– 15o gr plazma keksa,
– 15o gr seckanih oraha,
– 2 kesice vanilinog šećera.
Priprema :
Čvrsto umutiti belanaca sa šećerom.
Dodati mlevenu plazmu, mlevene orahe i praška za pecivo i lagano mešati varjačom.
Pripremljenu koru za grčku tortu peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20-30 minuta.
U velikom plehu iz rerne .Pečenu koru presjeći da dobijete tri jednake trake .
Za fil/kremu :
U posudu za kuvanje na pari staviti žumanca, šećer u prahu i 1 kesicu vanilin šećera i umutiti mikserom.
Fil kuvati uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.
U drugu šerpu skuvati 1/2 litre mleka sa 5 punih kašika gustina, 1 kašikom vanilin šećera i 5 kašika šećera.
Oba fila za grčuku tortu ostaviti da se ohlade pa ih sjediniti sa prethodno umućenim margarinom.
Fil za grčku tortu podeliti na tri dijela .U dva dijela dodati sitno sjeckanu plazmu i bananice i i bijelu čokoladu pa premazati prvu i drugu koru treću koru premažete filom bez keksa
Grčuku tortu ostaviti da se ohladi i stegne pa je ukrasiti šlagom ili fondanom po želji.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar