Potrebno
Za koru:
2 jaja
2 jaja
40g šećera
40 g brašna
na vrh noža praška za pecivo
1 kašika kakaa
4 kašike jake hladne crne kafe
maslac za podmazati
40 g brašna
na vrh noža praška za pecivo
1 kašika kakaa
4 kašike jake hladne crne kafe
maslac za podmazati
Za truffle fil :
oko 6,25 dcl slatkog vrhnja (vrhnja za šlag)
425 g čokolade za kuhanje iskidane na komadiće
Za ukrasiti:
425 g čokolade za kuhanje iskidane na komadiće
Za ukrasiti:
kakao u prahu i
šećer u prahu
šećer u prahu
Priprema :
Ukljućiti pećnicu na 220°C i pripremiti kalup za tortu (promjera 23 cm) tj. podmazati ga i obložiti pek papriromJaja i šećer mutiti iznad pare da se dobije kremasta masa
Skinuti s pare pa lagano kašikom umiješati mješavinu kakaa, brašna i praška za pecivo te uliti u pripremljeni kalup za tortu
Peći 7 – 10 minuta
Pečenu koru izvaditi iz kalupa, ohladiti .
Oprati i osušiti kalup i prebaciti u njega ohlađenu koru .
Za pripremanje fila je potrebno istrganu čokoladu lagano rastopiti u zdjeli iznad pare. Ostaviti je da se ohladi.
Za to vrijeme umutiti slatko vrhnje, dodati mu ohlađenu rastopljenu čokoladu, lagano žlicom izmješati pa izliti preko podloge u pripremljenom kalupu
Ostavite hladiti do posluživanja.
Ako želite ukrasiti kao na slici :
Još u kalupu sam tortu posula kakaom u prahu
Postavila sam trake od papira pa sam lagano posula šećerom u prahu.
Dignem trake i to je to.
Kolač rezati vrućim nožem!
Prijatno!
Još u kalupu sam tortu posula kakaom u prahu
Postavila sam trake od papira pa sam lagano posula šećerom u prahu.
Dignem trake i to je to.
Kolač rezati vrućim nožem!
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar