nedjelja, 24. rujna 2017.

Čokoladna truffles torta




Potrebno 

Za koru:
 2 jaja 
 40g šećera
 40 g brašna
na vrh noža praška za pecivo
1 kašika  kakaa
4 kašike jake hladne crne kafe
maslac za podmazati

Za truffle fil  :
oko 6,25 dcl slatkog vrhnja (vrhnja za šlag)
425 g čokolade za kuhanje iskidane na komadiće

Za ukrasiti:
kakao u prahu i
šećer u prahu

Priprema :

 Ukljućiti pećnicu na 220°C i pripremiti kalup za tortu (promjera 23 cm) tj. podmazati ga i obložiti pek paprirom
 Jaja i šećer mutiti iznad pare da se dobije kremasta masa
 Skinuti s pare pa lagano kašikom umiješati mješavinu kakaa, brašna i praška za pecivo te uliti u pripremljeni kalup za tortu
 Peći 7 – 10 minuta
 Pečenu koru izvaditi iz kalupa, ohladiti .

 Oprati i osušiti kalup i prebaciti u njega ohlađenu koru .

 Za pripremanje fila je potrebno istrganu čokoladu lagano rastopiti u zdjeli iznad pare. Ostaviti je da se ohladi.
 Za to vrijeme umutiti slatko vrhnje, dodati mu ohlađenu rastopljenu čokoladu, lagano žlicom izmješati pa izliti preko podloge u pripremljenom kalupu
 Ostavite hladiti do posluživanja.

Ako želite ukrasiti kao na slici :
 Još u kalupu sam tortu posula kakaom u prahu
 Postavila sam trake od papira pa sam lagano posula šećerom u prahu.
Dignem trake i to je to.
Kolač rezati vrućim nožem!
Prijatno!




Nema komentara:

Objavi komentar