petak, 29. rujna 2017.

Čoko napolitanka!





Potrebno:
Za kore


 8 belanaca
 so
 10 kašika šećera
 10 kašika brašna
 4 kašike kakaoa
 1 prašak za pecivo
 1 vanil-šećer
 1 kašičica cimeta
 2 dl jogurta
 2 dl ulja
 3 dl čokoladnog mleka

Za fil I

 8 žumanaca
 200 g šećera
 2 vanil-šećera
 1 dl mleka
 100 g mleka u prahu
 200 g putera
 200 g čokolade u prahu
 100 g mlevenih lešnika
 2 ml slatke pavlake

Za fil II

 4 dl slatke pavlake
 1 šlag fix
 1 dl kisele pavlake

Priprema

Za kore:


 Belanca sa malo soli umutiti u čvrst snijeg. Zatim postepeno dodavati šećer i vanil-šećer muteći sve dok se šećer ne otopi.
Umešati ulje, jogurt i mešavinu brašna, praška za pecivo, kakaoa i cimeta pa promešati.
Smesu sipati u pleh i peći u zagrejanoj rerni na 160 ºC dok testo ne porumeni.
Pečenu koru natopiti čokoladnim mlekom a zatim je uzdužno preseći napola.

Fil I:
 Penasto umutiti žumanca sa šećerom i vanil-šećerom i kuvati na pari dok šećer ne otopi.
 Dodati mleko i mleko u prahu i nastaviti sa kuvanjem na pari dok se ne zgusne. Potom   dodati čokoladu u prahu i promešati.
 U ohlađeni fil dodati puter, mlevene lešnike, šlag od slatke pavlake i umutiti mikserom.

Fil II:

Umutiti slatku pavlaku, šlag fix i kiselu pavlaku u šlag.
Finalni postupak:
Prvu koru premazati polovinom fila I a potom naneti polovinu fila II i preklopiti drugom korom. Postupak ponoviti još jednom. Tortu dekorisati po želji.

Prijatno!


Nema komentara:

Objavi komentar