Sastojci:
280 g šećera20 g vanilin šećera
250 g oštrog brašna
2 kašičice praška za pecivo
½ kašičice sode bikarbone
½ kašičice cimeta
¼ kašičice soli
225 g maslaca
150 ml mlijeka
5 kašika kakao praha
1 kašičica instant kafe
200 g jogurta
2 jaja
½ kašike ruma
Priprema:
Pomiješajte šećer, vanilin šećer, brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet i so.U manjem loncu dobro pomiješajte kakao prah i instant kafu s mlijekom, a potom dodajte i maslac te zagrijte na umjerenoj vatri kako bi se maslac u potpunosti rastopio.
Smjesu s maslacem ulijte u prethodno pripremljenu mješavinu suvih sastojaka i dobro promiješajte.
U dobijenu smjesu umiješajte jogurt, jaja i rum te je ulijte u namašćen i pobrašnjen kalup za torte.
Pecite na 180°C oko 30 minuta.
Pečen kolač možete preliti i čokoladnom glazurom .
Čokoladu istopite na laganoj vatri sa 2 kasike ulja ilil ga samo pospite šećerom u prahu .
Prijatno!
U dobijenu smjesu umiješajte jogurt, jaja i rum te je ulijte u namašćen i pobrašnjen kalup za torte.
Pecite na 180°C oko 30 minuta.
Pečen kolač možete preliti i čokoladnom glazurom .
Čokoladu istopite na laganoj vatri sa 2 kasike ulja ilil ga samo pospite šećerom u prahu .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar